HJEM
- Forside

BESTILLING
- Tilbud ønskes

TILBUD
- Bedste tilbud

REJSEMÅL
- Amsterdam
- Barcelona
- Berlin
- Budapest
- Dresden
- Krakow
- Lissabon
- London
- Madrid
- Paris
- Prag
- Rom
- Stettin
- Teplice
- Warszawa
- Wien

BUDAPEST
- Information
- Hotel
- Guideture
- Teater/opera

OM OS
- Kontakt os
- Firmaprofil
- Sikkerhed
- Betaling
- Betingelser

ANDET
- Transport
- Forsikring
- Links
Medlem af Rejsegarantifonden 1488

BUDAPEST
- Teater og Opera i Budapest

Gennem Rejsemægleren kan du bestille billetter til både opera, musik og teater. På denne måde undgår du at lige netop den forestilling, du er interesseret i, er udsolgt under dit besøg i Ungarn.

Vi har billetter indenfor alle prisklasser. Kontakt os nærmere for at høre om programmet på dit rejsetidspunkt.

OM KULTUREN I BUDAPEST
I intet andet land øst for Tyskland kan man finde en musikidentitet så potent som den i Ungarn. I det nittende århundrede begyndte ungarnske musikere at imitere musikere fra Wien, og de fik gode vaner med at undervise og spille musik, men dårlige vaner med hensyn til at komponere musik.

Mod slutningen af århundredet begyndte unge komponister at lede efter et alternativ, hvilket blev fundet af Bartok og Kodaly, da de begyndte at dokumentere de levende traditioner fra den ungarnske folkemusik. Det der begyndte som etnografi endte helt uforventet med, at ungarnsk musik mistede sin tyske "accent". Bartok er i dag anerkendt som en af giganterne inden for det tyvende århundredes musikhistorie.

Kodály's musik er mere overvejende Magyar, og han er den mest populære komponist hos det ungarnske publikum - han er internationalt kendt for at have opfundet et musisk uddannelsessystem, baseret på folkemusik, og han har formet udviklingen af musikforståelse i Ungarn og andre steder.

Kommunisterne sponsorede musikkulturen. Kynikere kalder det en metode til at gøre masserne glade, mens andre siger, at det viser, at der også var gode ting ved kommunismen. Uanset hvad kunne publikum nyde et musikalt liv, der kunne konkurrere med resten af Europa, og store navne som Richter, Strasvinsky og Bernstein blev budt velkommen som gæster.
Magthaverne forsøgte også at bringe musikkulturen ud til masserne. Unge musikere, som pianisten Andras Schiff, fik lov til at bygge et navn op for dem selv i udlandet. Til gengæld var de forpligtet af en kontrakt til at give 20 koncerter årligt i borgerhuse, hvor publikummet var meget forskelligt fra det, der var i Zenaakademiet. Alt dette sluttede, da kommunismen kollapsede, og lokale musikere kæmpede med mindre og mindre statsstøtte.

Man kan regne med to eller tre koncerter hver aften i koncertsæsonen, der er fra sent i september til tidligt i juni. Om sommeren pakker orkestrene sammen for enten at holde ferie eller for at spille i udlandet, og de lader de mindre ensembler om at underholde turisterne.

KONTAKT OS MED DINE ØNSKER!

Musikanter

Budapest at Night

Marionetteteater


Medlem af "Rejsegarantifonden" med godkendelsesnummer 1488
Copyright © Rejse-mægleren, Braadalvej 2, 9210 Aalborg S.Ø., Danmark
Telefon: 40557566
[Email]