Home
- Forside

Bestilling
- Tilbud ønskes

Super tilbud
- De bedste   tilbud

Destinationer
- Prag
- Budapest
- Paris
- Berlin
  Dresden

- London
- Rom
- Amsterdam
- Warszawa
  Krakow

- Wien
  Salzburg


Wien/ Salzburg
- Information
- Hotel/ Wien
- Hotel/   Salzburg

Kontakt
- Kontakt os
- Firmaprofil
- Betaling
- Betingelser
- Forsikring

Links
- Links
FACTS OG INFORMATIONER OM ØSTRIG

ØSTRIG:

Østrigs samlede areal er på knap 83.870 km², dvs. dobbelt så stort som Danmarks, og strækker sig fra vest til øst over knap 600 km. Fra nord til syd er det længste mål knap 300 km og på det smalleste sted ca. 30 km. Østrig grænser op til Tyskland, Den tjekkiske Republik, Slovakiet, Ungarn, Slovenien, Italien, Schweiz og Liechtenstein.

Østrig har et samlet befolkningstal på godt 8 mio. indbyggere. 98 % af befolkningen er tysktalende.

Østrig har siden 1. januar 1995 været fuldt medlem af EU.

WIEN:
Wien er verdens musikhovedstad med rigtigt meget teater, koncerter og især opera. Mozart og Beethovens ånd hviler stadig over byen, men selvom den emmer af gamle traditioner, så er Wien skam også for unge under 30 år. Der er meget moderne kunst, smarte shoppinggader og mange restauranter, cafeer og gallerier. Derudover er der masser af musikfestivaller og koncerter for unge mennesker.

Wien består desuden blandt andet af følgende attraktioner:

Stephansplatz med den store Stephansdom. Denne gotiske kirke har et utroligt tårn lavet af gitterværk, og som er blevet et varetegn som besøgende i Wien må se. Kirkens mest dominerende del, er det 136 meter høje Südturm (Sydtårn) som bliver kaldt "Steffl". I tårnet er der en lille udsigtsplatform og herfra kan man få et glimt af udsigten over det charmerende Wien.

Det store imponerende kejserpalads Hofburg, er en fantastisk guldgrube af kultur og arvestykker. Habsburgerne beboede paladset i mere end 6 århundrede og i den periode tilførte de flere nye sektioner til paladset, som har medført flere stilarter og sørget for at paladset er endnu mere massivt at se på.

Hvis man kan lide kunst, så bør man ikke gå glip af Wiens Kunsthistoriske Museum. Habsburgerne samlede mange kunstgenstande fra de omkringliggende områder.

SALZBURG:

Salzburg ligger billedskønt omringet af bjerge. Byen er især kendt for sin barokarkitektur samt for at være fødested for komponisten Mozart. Det Salzburg man kender i dag blev opbygget af tre biskop-prinser i det sene 16. århundrede og i starten af det 17. århundrede, hvilket har været med til at give byen et italiensk præg af især mange spir og tårne. Den Gamle Bydel, som ligger syd for floden, er et barokt mesterværk af kirker, torve, pladser og springvand.

Attraktioner i Salzburg:

Salzburg har to museer der handler om Mozart. Begge er populære og men dette museum, beliggende på Markplatz 8, var Mozarts familiens bolig fra 1773 til 1787.

En tur i den Gamle Bydel er en god måde at udforske byen på. UNESCO erklærede i 1996 bydelen for værende en del af "verdens arv" og området er også flydt med plazaer, flotte gårdarealer, springvand, kirker og åbne markedspladser.

Festung Hohensalsburg er en stor borg fra det 11. århundrede og er med sin højde på 120m bogstaveligt talt højdepunktet ved et besøg i Salzburg. Herfra har man en fantastisk udsigt over byen.

Alarmtelefoner:
Brandvæsen 122
Politi 133
Redningskorps (ambulance) 144
Redningskorps (fly) 1777
Redningskorps (alpint) 140
Vagtlæger 141

Kontakt os for at få flere informationer!
Udsigt fra taget på StephanskirkenHofburg


Medlem af "Rejsegarantifonden" med godkendelsesnummer 1488
Copyright © Rejse-mægleren, Braadalvej 2, 9210 Aalborg S.Ø., Danmark
Telefon: 70257566 Mobil: 40557566
[Email]