Medlem af Rejsegarantifonden 2441


PRAG
- Ture i Prag med dansk guide

TILMELDING: Send bestilling nederst på siden.

TUR 1: BÅDTUR
HVER DAG FRA 17.30 TIL 20.00

Bådturen, som er en af vores mest populære ture, er en hyggelig sejltur af to timers varighed på floden Moldau, som slynger sig smukt gennem Prag. Fra sejlturens udgangspunkt sejler vi forbi Karlsbroen, igennem en af Prags mange sluser og videre ned i den sydlige del af byen. Undervejs bydes der på buffet med varme og kolde retter bl.a. forskellige salater, afskåret pålæg, sild, ost, frugt, pølser, kylling, koteletter, gullasch-suppe, pommes frites, brød og til dessert er der kage. Der bydes desuden på en aperitif (den tjekkiske national-likør Becherovkaen). Alt dette er inkluderet i prisen, øvrige drikkevarer kan købes ombord. Under turen fortæller vores guide om de flotte bygninger og seværdigheder, vi sejler forbi. Dertil kommer en masse information om landets socialsystem, skolesystem, sygehusvæsen mv. Det er også muligt at gå op på dækket, hvorfra man kan nyde storbyens lyde og charmerende atmosfære.

Pris: kr. 265,- pr. person.


TUR 2: KORT BYRUNDTUR
HVER DAG FRA 09.30 TIL 11.15

Vi starter starter under uret ved Krudtårnet (Prasna Brana) på Republikpladsen (Namesti Republiky). Turen går forbi Krudttårnet, igennem den gamle bydel og ned til Karlsbroen. Undervejs passerer vi Centraleuropas ældste universitet, Stænderteatret, Týnkirken, rådhustårnet med det astronomiske ur amt den jødiske bydel. Turen giver et godt overblik over den gamle bydel i Prag, og man får mange praktiske informationer. Turen er til fods.

Pris: kr. 85,- pr. person.


TUR 3: LANG BYRUNDTUR
HVER DAG FRA 09.30 TIL 13.00

På denne byrundtur kommer vi forbi størstedelen af Prags seværdigheder. Turen starter under uret ved Krudtårnet (Prasna Brana) på Republikpladsen (Namesti Republiky). Vi går gennem den gamle by, over Karlsbroen og op til Prags Borg. Undervejs passerer vi Centraleuropas ældste universitet som blev grundlagt af Karl IV i 1348, Stænderteateret, Týnkirken hvor danske Tycho Brahe ligger begravet ved alteret, rådhustårnet med det astronomiske ur og den jødiske bydel, hvor guiden bl.a. vil præsentere den gamle jødiske kirkegård. Næste stop er så Karlsbroen - Prags gamle middelalderbro, som Karl IV lagde grundstenen til i året 1357. Fra broen har man en eventyrlig udsigt op til Prags borg. Ved borgområdet holdes der pause, hvor man kan købe en forfriskning inden turen fortsætter gennem Prags borg, hvor præsident Vaclav Havel har sine kontorer. Vi skal også ind og se den enorme Vitus Katedral. På byrundturen fortæller guiden mange historiske facts og legender. Turen giver et godt overblik over Prag, hvilket gør det nemmere at finde rundt i byen på egen hånd resten af ferien. Tag med på byrundtur og få et enestående overblik over Prag. Turen foregår til fods.

Pris: kr. 140,- pr. person.


TUR 4: KULTURAFTEN
HVER DAG FRA 17.00 TIL 21.30

En flot forestilling i et af byens berømte sort lys teatre og en god middag på en restaurant i den gamle bydel hører absolut sammen. Det tilbyder vi på denne aften. Inkluderet i prisen er entréen til teatret og en treretters menu med tjekkisk champagne til forretten. Sort lys teater er en genre, som oprindelig kommer fra Østen, og som virkelig har bidt sig fast i Tjekkiet. Mange kulisser og figurer i teaterstykket er malet i selvlysende farver eller er belyst med ultraviolet lys, mens skuespillerne, som fører disse ting rundt på scenen, er klædt helt i sort og er derfor usynlige. Det er en meget farverig og underholdende forestilling, hvor der ikke vil være problemer med sproget, da det er mime-teater, og det er derfor også en god forestilling for børn. Vi vil desuden sørge for, at vi på teatret får de bedste pladser, der er tilgængelige.

Pris: kr. 320 pr. person.


TUR 5: MIDDAG OG VANDSHOW
HVER DAG FRA 18.30 TIL 22.00

Vi tager sporvognen ud til en lille tjekkisk restaurant, hvor vi skal nyde en god tre-retters middag og en aperitif. Begge dele er inkluderet i prisen. Øvrige drikkevarer kan købes. Efter spisningen går vi til den nærliggende forlystelsespark Výstaviste. Her skal vi overvære et imponerende vandshow ved Krizikovafontænen. Dette vandshow er Europas største. Det er en stor visuel oplevelse, idet vandet, der er oplyst i flere farver, springer til rytmerne af klassisk eller moderne musik. Man overvældes af koreografien. Fontænen blev bygget til en stor industriudstilling i 1891, og er et teknisk vidunder. For få år siden blev den moderniseret og udstyret med ikke mindre end 4500 vanddyser og 1500 projektører. Entréen er inkluderet.

BEMÆRK: MEDBRING 2 SPORVOGNSBILLETTER PR. PERSON.

Pris: kr. 265,- pr. person.


TUR 6: THERESIENSTADT
HVER DAG (DOG IKKE SØNDAG) FRA 10.00 TIL 15.00

På denne tur skal vi besøge fæstningebyen Theresienstadt. Byen ligger nord for Prag og blev under 2. verdenskrig omdannet til en transitlejr for jødiske fanger herunder også danskere. Vi besøger også den mindre fæstning tæt på byen som blev benyttet som Gestapos fængsel. Første stop på turen er Nationalkirkegården hvor næsten 10.000 mennesker ligger begravet. Derefter skal vi se det tidligere Gestapo-fængsel, hvor vi kommer ind i selve fangegårdene. Vi kommer til at se fangecellerne, tunnellerne, henrettelsespladsen samt de massegrave som blev opdaget ved befrielsen af Theresienstadt.

Undervejs bliver der givet en masse faktuelle oplysninger om lejrens usle vilkår, fangernes skæbner, SS vagterne med deres familier, fæstningens historie og de sidste dage inden befrielsen af Theresienstadt. Vi kører derefter over til selve byen Theresienstadt, som før 2. verdenskrig var beboet af ca. 7.000 tjekker. Byen blev lavet om til en gennemgangslejr for jødiske fanger som blev stuvet sammen under umenneskelige forhold med op imod 60 000 mennesker på samme tid. Under krigen var der cirka 155.000 mennesker interneret i Theresienstadt, og langt de fleste af disse blev transporteret til KZ-lejrene i Polen, hvorfra de færreste vendte tilbage. I byen var der interneret 481 danskere, alle disse undgik dog denne skæbne. 52 danskere døde i lejren af sygdom, mangel på medicin eller alderdom. Vi besøger krematoriet og afslutter med at køre rundt i byen Theresienstadt.

Besøget i Theresienstadt er en meget stærk oplevelse, hvor krigens grusomheder bliver meget nærværende. Danske overlevende fra Theresienstadt har flere gange været med nogle af vores guider ude i lejren og fortalt sine historier.

I vores tur indgår følgende:
- 5 timers spændende tur til Theresienstadt med dansk guide og bus.
- Besøg i den lille fæstning – Gestapofængslet.
- Brochure med kort over Gestapofængslet.
- Besøg på Ghettomuseet i byen Theresienstadt.
- Kort over den jødiske ghetto Theresienstadt fra 1941 -1945.
- Besøg på Krematoriet.
- Rundvisning i byen Theresienstadt i bus.


Turen inkluderer entreer, transport og guide.

Pris: kr. 295,- pr. person.


TUR 7: NIZBOR / KARLSTEJN
TIRSDAG OG FREDAG FRA 09.00 TIL 16.00

Første stop på denne tur er glasværket Nizbor ca. 40 km vest for Prag. Vores guide viser rundt i denne traditionsrige produktion, bl.a. pusteriet og slibehallen. Entréen, samt en lille gave er inkluderet i prisen. Efter rundvisningen er der mulighed for at handle i fabrikkens udsalg. Derefter går turen til Karlstejn, som er en lille hyggelig by med mange gode og traditionelle restauranter og souvenirbutikker. Karlstejn opstod i 1300-tallet omkring borgen, som Karl IV lod opføre som opbevaringssted for sine kostbare kronjuveler. På slottet er der rundvisninger som varer ca. 45 min., dog kun med lokale tysk- eller engelsktalende guider. Hvis man ikke har lyst til en rundvisning på slottet, vil vi alligevel anbefale en spadseretur derop for at nyde udsigten og den smukke natur. Der er også mulighed for at køre derop med taxa eller i hestevogn.

Pris: kr. 265,- pr. person.


TUR 8: BRYGGERI-TUR
HVER DAG FRA 16.15 TIL 21.00

Vi starter på et hyggeligt værtshus, hvor guiden holder et foredrag om det fremragende tjekkiske øl samtidigt med at vi får en smagsprøve af øllet. Du vil høre om de tjekkiske øltraditioner, hvorfor tjekkerne er det mest øldrikkende folk i verden og om byerne Plzen (Pilsen) og Budejovice (Budweiser), hvor der brygges noget af det bedste øl i verden. Vi tager videre til en populær restaurant, hvor der serveres øl fra Prags mest kendte bryggeri Staropramen. Guiden vil forklare hvordan øllet bliver brygget samt bryggeriets historie. Derefter tager vi sporvognen til helt ind til centrum, og smager på en speciel mørk øl, der betragtes som den bedste mørke øl i hele Tjekkiet! Vi slutter aftenen på en restaurant med eget minibryggeri. Guiden vil vise jer rundt på bryggeriet og fortælle jer om hvordan øllet bliver brygget her på stedet og bl.a. ses de åbne gæringskar med det boblende skum og der smages på øllet. På restauranten er inkluderet en typisk tjekkisk aftensmad med forskelligt slags kød, dertil serveres kartofler og salat. Under middagen er der inkluderet fri indtagelse af det friskbrygget mørke eller lyse øl.

Foretrækker man vin eller vand på hele turen, så er det også i orden.

BEMÆRK: MEDBRING 1 SPORVOGNSBILLET PR. PERSON.

Pris: kr. 320,- pr. person.


TUR 9: FLØJELSREVOLUTIONEN OG DET 20. ÅRHUNDREDE
HVER DAG FRA 09.30 TIL 11.30

På denne tur spadserer vi en times tid rundt i Prags historiske centrum. Guiden vil give jer en indføring i Prags og Tjekkoslovakiets historie fra ca. 1850 og frem til i dag. Man kommer bla til at høre om oprettelsen af den første republik i 1918, første og anden verdenskrig, Alexander Dubcek og foråret i Prag 1968, Vaclav Havel, der stod i spidsen for fløjlsrevolutionen, som førte til kommunismens fald og endelig delingen af landet i Tjekkiet og Slovakiet i 90`erne. Turen vil føre jer rundt til de fleste af de steder, hvor begivenhederne rent faktisk fandt sted Turen slutter på kommunistmuseet, hvor man kan se en lille film samt diverse plancher og genstande fra perioden under kommunisterne.

Entreen til museet er inkluderet i prisen.

Pris: kr. 140,- pr. person.


TUR 10: FOLKLOREAFTEN
HVER DAG FRA 19.30 TIL 22.30

I bliver hentet på jeres hotel af vores minibus og kørt til folklorerestauranten, hvor I bydes velkommen med en Medovina, en aperitif på 19 %, lavet på honning. Derefter skal I nyde en god tre-retters menu med fri øl, vin og vand til.

Under og efter middagen bliver I underholdt af folkloreensemblet, som består af 4 musikere og 4 dansere, samt en konferencier og sanger. Alle er iklædt de smukke nationale folkedragter. Der vil blive fremført musik, dans og sang fra Bohmen, Mahren og Slovakiet. I bliver blandt andet præsenteret for den typiske cimbal, som er et strengeinstument som stammer fra sigøjnertraditionen.

Efter showet bliver I kørt tilbage til jeres hotel.

Pris: kr. 320,- pr. person.


PRAKTISKE INFORMATIONER

Mødested: Alle ture starter under uret ved Krudtårnet (Prasna Brana) på Republikpladsen (Namesti Republiky).

Mødetid: Turene starter på de tidspunkter, der er anført oven for turbeskrivelserne.

Tilmelding: Tilmelding er nødvendig.

Jeg vil gerne bestille følgende ture


Navn:
E-mail:
Telefonnummer:
Antal personer:
Hvilke ture
Dato:
Andet:
Modtage vores nyhedsmail:

Bådtur

Sort Lys teater

Theresienstadt

Karlstejn

Krystalglas


Medlem af "Rejsegarantifonden" med godkendelsesnummer 2441
Copyright © Rejsemægleren A/S, Kongshøjvej 45, 9210 Aalborg S.Ø., Danmark
Telefon: 40557566
[Email]